Alla inlägg under juni 2009

Av Katarina - 8 juni 2009 19:45


Nu är det som det ska igen här hemma.

Doris har flyttat hem igen efter att ha bott hos Maria med prickarna under löpet. Jätte tack till Maria för all hjälp jag har fått. Du är guld värd!!

Men nu är det skönt att ha henne hemma igen. Höglöpet är över, det märker jag på Tage, men hon har nog några dagar kvar innan hon slutar helt. Märker att hon blöder lite fortfarande. Tage bryr sig minder om henne än vad jag trodde han skulle göra, men han har väl sten koll på vart i löpet hon är. Vet att det inte är någon ide längre. Duktig pojke!!

Och nej, jag har dom inte ensama tillsammans inne eller lösa samtidigt ute.

Det får nog väntar några dagar så vi är på den säkra sidan.


Efter en helg på jobbet så är jag nu ledig två dagar. Så skönt det ska bli. Imorgon ska jag, min mor och min syster åka till IKEA. Jag behöver komplitera lite här hemma nu när vi börjar komma iordning här i nya lägenheten..

Av Katarina - 5 juni 2009 21:09

Jag tror att min pappa kan allt. Eller iallafall mycket.


Isöndags  gick min baklucka på bilen i baklås. Hela låset pajjade ihop. Efter mycket pickel fick jag iallafall ut hundarna genom att ta loss gallret och få dom över baksätet och ut den vägen.

Så kan man ju inte ha det. Två hundar och två barn i samma bil, då måste ett par av dom kunna sitta där bak.

Jag (och Janne) har alltså tillbringat hela veckan med att ringa runt och försökt hitta någon som kan laga ett trasigt lås på en Ford.

Ett billigt alternativ fanns inte, då Forden har problem med sina lås. Så det fanns inga fungerande lås att köpa bättre begangnat.

Visst jag skulle kunna lämna in den på en verkstad. Men det skulle kosta mer än vad hela bilen var värt (typ) Inte lätt att vara en fattig krake.....


Men min pappa kan!!

Han tog sig in i hundskuffen, plockade ner insidan av bagageluckan och vips var luckan öppen.

Sen blev det en lösning med ett hål i plåten och en stålvajer...

Alldeles gratis  :o)

Tack pappa för hjälpen!!   Nu åker alla där dom ska i bilen igen.


Vad Tage tycker då?  Ja, han älskar ju att sitta i baksätet eller ännu heldre i framsätet när vi åker bil.  Men jag tyckte han såg rätt nöjd ut när han fick hoppa in där bak som han brukar göra...

Av Katarina - 4 juni 2009 22:18

I dagarna jobbar jag extra som blomm planterare.

Något jag tycker är jätte roligt då jag är utan trädgård och bara har en balkong att pynta med blommor och grönt. Och ännu roligare är det att det är massor med blommor som ska plantaras och att det blir jätte fint.


Igår var Tage med mig till Torpstång (gården där det ska bli blommigt)

Han är hemma där eftersom vi bott där för ett par år sedan.

Han lägger sig på bästa stället och ser ut över ägorna som den kung han är.

Han tar ett varv då och då, kollar till fåren eller tar sig ett bad i ån. En col och självsäker kille som är svårt att få ur balans.


Idag var Doris med. Släpper ut henne ur bilen och hon far iväg som en furia. Påminner rätt mycket om en studsboll. Glad, glad, glad är hon, hela tiden.

Ligga still det kan man göra när man blir gammal tycks hon tänka. Bättre att vara med matte och hjälpa till. Krukor, spadar och krattor får man leta efter hela tiden för dom bär hon runt på. Duvorna som sitter i träden och hoar måste hon  hålla koll på hela tiden. Blåser det för mycket så det låter konstigt från ladugården så låter hon som bara en Briard kan göra och det länge....  När hon sen kommer med den fina Dhalian i munnen. Den som jag planterade så fint för några minuter sen. Ja då vet man inte om man ska skratta eller gråta.


Så olika, men endå så lika.....    Härliga hundar


Av Katarina - 2 juni 2009 22:24

Inga ord behövs

Ovido - Quiz & Flashcards