Alla inlägg under februari 2009

Av Katarina - 19 februari 2009 12:09

Nu tror jag äntligen att min hälsporre börjar bli bra. Tycker jag är på tiden för jag har gått med den i över ett år nu.

Efter mycket om och men (har alltid tyckt att det är otäkt med saker som knakar och gör ont) har jag idag varit till en Naprapat. Min onda häl beror på låsningar i ryggen. Han fixade till både rygg och ben/fot + att jag fick akupunktur med el i underbenet där jag var stelast.

När jag gick därifrån var jag som en ny människa. Ska till baka om en vecka sen ska jag, om allt går bra, vara frisk...  Gissa om jag är glad?


Med posten idag kom PM:et till Doris nästa utställning. Tre briarder var anmälda. Har ingen aning om villka dom andra tre är eftersom ingen jag känner ska dit. Men det visar sig när vi kommer dit.


I dag har det gått en vecka sen jag gick med i viktväktarna. Så i em är det dags för att gå dit och väga sig. Då får jag se hur bra jag har skött mig. Tycker faktiskt det har gått riktigt bra så jag blir nog besviken om det inte är lite minus på vågen. Jag återkommer när  jag har varit där.

Av Katarina - 15 februari 2009 21:51

Vinter och sol, långa promenader och film. Så har våran helg sett ut.

Vi har även hunnit med att få en ny liten bekant. Jannes kompis har skaffat en lite Briardpojke. LillGösta (Casuarina Bay Fireleaf Goliath) var hur söt som helst. Ja, så som bara en briard valp kan vara.

Lycka till med eran lilla guldklimp



Här kommer lite bilder från en av våra långpromenader i vintersolen.


Kom igen farsan, du kan inte ta mig....


Spring i benen finns det gott om...


 Ibland är dom rätt stilla, men sällan i bra fotovinklar....  :o/


 Doris och David leker i snön


 Sen springer vi lite till


Och hänger lite i pappas öra.




Tage tar igen sig i solen


Medans Doris hänger lite i Davids öra.....  Öron är det bästa Doris vet.


Du och jag pappa. Nu bär det av mot nya äventyr...


Av Katarina - 13 februari 2009 21:43

Ikväll har vi haft årsmöte på våran brukshundklubb. Med mig hem fick jag en fin pokal med texten " Utst. Champ Nr:14 Don Fidos Whiplash"

Och en fin "guld medalj" för bra arbetsinsatser i klubben under året.

Alltid lika kul att få priser.

Av Katarina - 11 februari 2009 16:25

Det är varken lätt eller roligt att ta sig fram i den i skogen.


Jag går så ofta jag kan i skogen med hundarna, gärna varge dag. Men nu när vi har fått massor av snö blir allt jobbigare.


1: Var vänlig gå ej i skidspåret!  Jobbar jag till fyra så brukar jag gå på vårat elljuspår på kvällen. Inte roligt att gå i skogen när det är bäcksvart ute. Nu när vi har snö går inte det längre eftersom vi inte får gå i skidspåret.


2: 0 grader eller några minusgrader och lössnö kombinerat med lång päls är ingen höjdare. Vi kommer inte många meter förens Tage ligger och försöker plocka bort alla snöbollar som fastnat under fötter och mage. För att inte prata om hur blött det blir inne sen när all snö ska smälta.


3: Ingen plogar i skogen. När jag är ledig eller slutar tidig behöver jag ju inget elljus, då ser jag bra endå. Men hur jobbig är det inte att gå i ca: 30 cm snö. Visst jag behöver träning men här talar vi om livet som insats....


4: Har man två hundar som inte kan göra det "stora" på plan mark, utan gärna vill ha lite torrt gräs som killar dom i baken samtidigt kan det bli problem. Doris tex. Hon hoppar över snövallarna, försvinner nästan helt i snön bakom och uträttar behoven. Frid och fröjd tycker ni väl, men hur kul är det att ta samma väg med bajspåsen i högsta hugg?  ( Den stora, herr Tage, han nöjer sig med att sätta sig högst uppe på snöhögarna. Mycket bättre för då har jag bara halva vägen att ta mig fram till "högen")


5: Den snabba kisserundan blir inte så snabb längre. För det går inte fort om man ska ta sig fram rullandes på rygg. Jag vet inte. Kanske gör han snöänglar eller så tycker han bara att det är himla skönt att få snö på hela kroppen......


Ja, visst är det fint med snö. Men jag röstar för att vi ska få vår NU!!

Av Katarina - 10 februari 2009 20:00

På torsdag ska jag börja på min nya kurs. Kommer helt klart bli en av dom tuffare kurserna jag gått men ack så behövlig.

Jag ska nämligen börja på viktväktarna. Finns ingen återvändå längre, eftersom det verkar som om fukten i garderoberna som får alla mina kläder att krympa inte vill försvinna....

Jag kommer sakna mina kära vänner i godispåsen, men snart är det sommar och då kan det vara roligt att kunna visa sig lite mer lättkätt.

Hej och hå, det här SKA gå!!

Av Katarina - 9 februari 2009 21:14

Nu har vi fått riktig vinter här. Inatt var det upp till -10 grader och på marken ligger 3-4 dm snö. Hundarna älskar det. Så vi åkte till Meken med prikarna, maria och hennes kamera.


Visst är han fin min kille......


 -Nu vill jag inte vara med på bild längre.


 -Vad gör dom där borta då?


  -Åååhh, Dom får godis!



Fotograf för dagen.......  Maria med prickarna!!



Av Katarina - 8 februari 2009 15:38

Då var debuten avklarad. Och Monstret skötte sig med stil och glans. Hon sprang fin, hon stog fint och framför allt så älskade hon domaren.

När vi först kom in på mässan blev det mycket att hålla reda på, mycket hundar och människor som Doris ville hälsa på. Tänk att alla hade kommit dit för hennes skull :o)

Alla fyra anmälda Briarder dök upp trots att det var mer eller mindre snökaos. Två pojkar och två flickor. Doris fem månader och dom andra runt 8-10 månade tror jag. 

Av hanarna blev Mercan etta och tillslut BIR-valp ( Hurra för er och GRATTIS igen) och Valter god tvåa med HP. När det sen var våran tur fick Doris ställa sig före Dakar men ingen av dom fick HP, därav blev det ingen BIM-valp den här dagen.


Domaren gillade Doris väldigt mycket sa hon, men eftersom hon är lite dåligt pälsad på öronen så höll hon inne med HP:et. Jag kan faktiskt hålla med om att hon ser lite rolig ut. Men pälsen äxer så det knakar så det är inget jag är orolig för.


Doris syster Myra var också där och för att hejja fram släkten. Så roligt att se henne. En svart fin tjej med massor med bus. Försökte fota hene men utan något bättre resultat. jag ska aldrig mer klaga på att Doris inte står still. Myra var ännu värre. Full fart hela tiden. Innan vi åkte hen fick systrarna leka lite i snön. Jätte kul, hoppas vi träffas snart igen.

Gissa om jag är en stolt farmor?


Nu sover Doris som en gris i soffan.....  Skönt att vara hemma igen.


Här kommer några bilder av rätt dålig kvalite. Och ser en del ögon konstiga ut så beror det på att jag försökt ta bort "blixtögon"


Doris står fint


Domaren kollar in Doris nakenöron.......  Får man inte se ut så??



Myra, Doris och Mercan. Mercan tycker tjejerna är snygga och slickar sig om munnen.


En stolt farmor med två barnbarn



Efteråt blev det bus i snön.


Det var svårt att få Myra att stå still, men här fungerade det iallafall.


Doris


Myra


Doris och hennes pojkvän Mercan



Ovido - Quiz & Flashcards